BAHAN-BAHAN (UNTUK 2-3 ORANG)
seikat fatt choy @ sawi cina
3 sudu makan minyak masak
4 ulas bawang putih (dicincang halus)
6 sudu sos tiram
1/2 cawan air
1/2 sudu makan tepung jagung (dibancuh dengan 5 sudu air)
secubit garam
CARA-CARA
1.celur @ rebus fatt choy terlebih dahulu dengan mencampur 1/2 sudu teh minyak dan secubit garam ke dalam periuk..
2.angkat dan toskan fatt choy dan susun ke dalam pinggan.ketepikan.
3.untuk kuah,panaskan minyak ke dalam kuali.tumis bawang putih yang telah dicincang hingga naik bau
4.masukkan sos tiram dan air.kacau hingga mendidih
5.masukkan bancuhan tepung jagung,kacau hingga mendidih.tutup api.
6.curahkan kuah yang telah masak ke atas fatt choy yang telah direbus td..sedia dimakan..selamat mencuba..;)
No comments:
Post a Comment