Followers

Sunday, 22 July 2012

KACANG BUNCIS SECUKUP RASA





BAHAN2 (UNTUK 2-3 ORANG)


20 batang kacang buncis(dihiris menyerong)
2 ulas bawang kecil (dimayang halus)
seulas bawang putih (dimayang halus)
sedikit isi ayam
3 sudu minyak masak
1 sudu teh serbuk kunyit
sebiji telur
1 sudu teh maggie secukup rasa
1/4 cawan air (5 sudu)


CARA-CARA


1.panaskan minyak ke dalam kuali.masukkan bawang  kecil dan putih.tumis hingga naik bau.
2.masukkan isi ayam dan air.
3.apabila mendidih,masukkan kacang buncis,serbuk kunyit,secukup rasa dan secubit garam.gaul rata.
4.pecahkan telur.gaul rata hingga masak.
5.sedia untuk dihidang.taburkan daun sup dan cili  potong.selamat mencuba..;)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...